Hall reconversion

Insight

The building where the project is placed dates from 1943. It is one of the semihistorical Madrid architecture examples. The new project aims to facilitate disable access to the building and give contemporary look to the space. The hall pretends to disturb the normal perception of the perspective, distance and weight in order to generate an energical and deep experience when accesing self home, pushing visitors to forget street noisy life and get ready for domestic rest time.

Idea

Red color has the contradictory nature of being simultaneously a heavy and fast color. This polarity becomes project main characteristic. We enforce his weight by compressing the space on the central red area, and his speed movement by creating a red path that introduces you to the historical building hall.

 

Nacho-Gias-Portal-Ayala-Corridor

Client: Ayala 65 Building

Type: Residential

Location: Madrid, Spain

Year: 2010

Budget: 50.000,00 €

Size: 50 m²

Program: Building Acces Hall

Architects in Charge: Ignacio Gias, José Antonio López-Cediel.

Hall reconversion